Postmodernismens udfordring til kristendommens sandhed

Refleksioner over den kristne apologetiks mulighed i en postmoderne kultur
Format
EPUB
Forfatter
Kurt Christensen
  • E-bog

149,95 kr.
På lager - Leveringstid 1-3 hverdage

Fri fragt i Danmark

Fra køb over kr. 499,-

hurtig levering

Du modtager din pakke indenfor 1-3 hverdage

fast mængderabat

Ved køb fra 10 stk.

Den kristne tro udfordres af moderne rationalister, postmoderne relativister og tilhængere af andre religioner og livsanskuelser. I denne bog afdækkes den postmoderne udfordring af en central kristen påstand, nemlig at Jesus er »vejen og sandheden og livet«, og det undersøges, hvilke muligheder kristne har for at fastholde, forsvare og fremme forståelsen af kristendommens sandhed i en sandhedsrelativistisk tid. Bogen argumenterer for, at et forsvar af kristendommen stadig er mulig, men at apologetikken i en postmoderne kultur må ændre karakter fra at være et ensidigt intellektuelt og teoretisk forehavende til en slags »holistisk apologetik«.

Bogen er en vigtig og vægtig håndsrækning til den, der ønsker at kæmpe for sandheden. Det er afgørende, at vi som kristne kender den tid, som vi lever i.

Bogen er opdelt i fem hovedafsnit:

  1. En redegørelse for den postmoderne sandhedsforståelse.
  2. En beskrivelse af den filosofiske og idehistoriske baggrund for denne sandhedsopfattelse. Den portmoderne forståelse af erkendelse, virkelighed og sandhed.
  3. En udfoldelse af et teologisk-filosofisk grundlag for bedømmelsen af blandt andet den postmoderne sandhedsrelativisme. Den kristne forståelse af erkendelse, virkelighed og sandhed.
  4. En kritisk vurdering af elementerne i den postmoderne sandhedsforståelse.
  5. En overvejelse af de muligheder kristne har for at argumentere for kristendommens sandhed i en postmoderne kultur. Der argumenteres i bogens afsluttende del for, at et forsvar af kristendommen stadig er mulig, men at apologetikken i en postmoderne kultur må ændre karakter fra at være et ensidigt intellektuelt og teoretisk forehavende til en slags »holistisk apologetik«.

Bogens forfatter, dr.theol. Kurt Christensen, er professor i etik og religionsfilosofi ved Menighedsfakultetet i Aarhus.

Vejledning

E-bogen er i formatet epub. Det betyder, at den kan læses med alle e-bogslæsere, smartphones og tablets.

Når du har købt en e-bog, får du et link til »Mine sider«, hvorfra du kan downloade e-bogen så ofte du vil. Husk at den kun er til eget brug.

Læs mere om e-bøger her.

Produktdetaljer
Varenummer 50025
Varetype E-bog
Forfatter Kurt Christensen
ISBN 978-87-7242-355-5
Udgivelsesår 2014
Sider 658
Illustreret Nej
Forlag Credo
Format EPUB
Undertitel Refleksioner over den kristne apologetiks mulighed i en postmoderne kultur