følg os på Facebook
Noget på hjerte. Prædikener over anden tekstrække

Noget på hjerte. Prædikener over anden tekstrække

Sejergaard, Jørgen, m.fl.
Pris - 150,00 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Nedsat den 25. januar 2018 - før 249,95 kr.

Noget på hjerte

61 prædikener til årets søn- og helligdage efter anden tekstrække.

Fire præster har bidraget til denne prædikensamling. De er forskellige som personer og har hver deres særlige måde at prædike på, men de er fælles om en grundlæggende tillid til Bibelen som Guds ord.

Prædikensamlingen er en glimrende forberedelse til søndagen for kirkegængere og bibelbrugere i almindelighed og en kilde til inspiration for dem, der selv har ansvar som forkyndere.

Prædikenerne er tankevækkende og trosstyrkende forkyndelse fra fire erfarne præster med »noget på hjerte«.

Niels Nymann Eriksen

Født 1966. Cand.theol. fra Københavns Universitet 1995. Ph.d. fra Cambridge University 1999. Sognepræst ved Apostelkirken siden 2005.

Peter Østergaard Jacobsen

Født 1971. Cand.theol. fra Aarhus Universitet 1998. Sognepræst i Skarrild og Rind 1998-2002. Sogne- og garnisonspræst ved Sct. Michaelis Kirke, Fredericia siden 2002.

Frederik Berggren Smidt

Født 1973. Cand.theol. fra Københavns Universitet 2005. Sognepræst i Tersløse-Skellebjerg-Niløse 2006-2013. Sognepræst ved Fredens og Nazaret Kirker siden 2013.

Jørgen Sejergaard

Født 1953. Cand.theol. fra Københavns Universitet 1984. Sognepræst i Karlebo siden 1984.

Udgivet på LogosMedia.

Yderligere information

Varenummer 6433
Forfatter Sejergaard, Jørgen, m.fl.
Stregkode 9788774257912
Indbinding SOFTCOVER
ISBN 978-87-7425-791-2
Udgivelsesår 2015
Sider 258
Størrelse 15,5 x 23,0 cm
Illustreret Nej

Bedømmelser

Anmeldelse fra Indre Missions Tidende
Bedømt af Finn (Indsendt den 30/11/15)
Prædikener som er rige på hverdagsillustrationer
Af Finn Najbjerg
Boganmeldelse

Forud for et nyt kirkeår med anden tekstrække kommer Forlagsgruppen Lohse med en prædikensamling. Ofte skrives prædikensamlinger af pensionerede præster, men i Noget på hjerte er det fire aktive præster i alderen fra 40+ til 60+. Bogen indeholder tidsaktuelle prædikener, som er rige på hverdagsillustrationer. Prædikenerne fører læseren ind i de aktuelle prædiketekster og udlægger dem set i lyset af GT og NT.

Noget på hjerte tager vellykket fat på svære forkyndelsesemner som Rakels døtre, der græd over de uskyldige drengebørn, som efter Jesu fødsel blev myrdet i Betlehem. Et andet eksempel er teksten, hvor Jesus siger, at vi skal frygte ham, der kan lade både sjæl og legeme gå fortabt. Skribenten behandler spørgsmålet, om der med "ham" menes Djævelen, Gud eller mig?

I teksten om synderinden i Simon farisæers hus fremstilles det med stor tids- og bibelforståelse, hvordan hun overtager Simons forsømte værtsforpligtelser. Knap så heldigt er det i langfredagsprædikenen, hvor præsten sammen med Grundtvig balancerer på kanten af dybet med salmen "I kvæld blev der banket på Helvedes port". Præsten når dog nogenlunde i land. Påskedagsjubelen udlægges hjertegribende med et profetisk billede af Ezekiel, der står ude på kirkegården og profeterer over de døde ben. Dét gør opstandelseshåbet nærværende, og tilhøreren går hjem med budskabet om at bære dét budskab videre, vi får gratis!

Prædikensamlingen egner sig både til den stille opbyggelse i hjemmet og som forberedelse til forskellig forkyndelse. Præster kan få inspiration til søndagsprædikenen.
Andre varer, som måske har din interesse