følg os på Facebook
Min elskede er min og jeg er hans

Min elskede er min og jeg er hans

Eriksen, Henrik Nymann
Pris - 149,95 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Min elskede er min og jeg er hans

Refleksioner over højsangen til både nye og erfarne ægtepar.

Elskovspoesi

Højsangens elskovspoesi er fyldt med farverige billeder. Her mødes ærbarhed og heftig erotik, livslang kærlighed og sanselig sex.

Slidstærk inspiration

Henrik Nymann Eriksen udpeger skriftets pointer på en både enkel og nutidig måde. Bogens korte afsnit lægger op til langsom læsning og fordybelse. Både nye og erfarne ægtepar kan hente slidstærk inspiration til at vise deres kærlighed over for hinanden.

Citat fra bogen

»Et af de temaer, som gentages i Højsangen er trygheden ved at vide, at »jeg er min elskedes, og min elskede er min.« Forholdet er gensidigt. Det er ikke kun den ene, som elsker den anden. Kærligheden er gengældt, og det er det, som gør situationen både tryg og helt fantastisk. Sådan er det første gang, man hører, at kærligheden er gengældt. Men det er værd at lade både trygheden og forundringen berøre vores sind også længe efter, at løftet i kirken er blevet aflagt.«

Yderligere information

Varenummer 6410
Forfatter Eriksen, Henrik Nymann
Stregkode 9788774257899
Indbinding INDBUNDET
ISBN 978-87-7425-789-9
Udgivelsesår 2015
Sider 120
Størrelse 11 x 17 cm
Illustreret Ja

Bedømmelser

Nyforelsket eller gift i mange år
Bedømt af Finn (Indsendt den 03/08/15)
Boganmeldelse i Indre Missions Tidende nr. 31-32 - 2015
Af Finn Najbjerg

Nyforelsket eller gift i mange år
Bogen er ikke en bibelkommentar, men nogle refleksioner over Højsangen i Bibelen, skriver forfatteren i forordet. For mig var det en dybdeoplevelse og en stor aha-oplevelse at læse den. Hvorfor skrive andre bøger om kærligheden, når vi har så rigt et skrift som Højsangen i Bibelen?
Højsangen er ikke optaget af rammen for kærlighedslivet. Det overlader den til resten af den bibelske kanon. Den er alene optaget af relationen mellem de elskende. Kærlighedsrelationen opfylder Skaberens ord om, at det unge forelskede par forlader deres forældre, og holder sig til hinanden og bliver et kød.
Igennem bogen udlægges kærligheden under Højsangens temaord som elskov, fortryllelse, længsel, sårbar kærlighed, dejligere end ..., kærligheden vil sanse.
Et af temaerne er ”væk ikke kærligheden, før den selv vil det”, som indeholder meget stærke budskaber til vores tid.
Under ”gensidighed” siges det, især til manden, at "hun har betroet mig sig selv, og jeg skal passe godt på det, jeg har fået betroet”.
I bogens efterskrift trækkes linjerne til bibelens øvrige kærligheds- og brudebillede. Både i GT og NT tales der om Guds folk som Guds/Kristi brud.
En stor tak til forfatteren for denne velskrevne, letlæste og aktuelle bog om Højsangen, som så flot fører os ind i et ofte overset skrift i Bibelen. Der er ingen berøringsangst for kærlighedens udtryk!
En bog, som bør læses af alle, uanset om man er nyforelsket eller har levet i ægteskabet i mange år. Bogen er både en bibelkommentar og til fornyelse og vejledning af kærligheden!
Andre varer, som måske har din interesse