• Download filen her.

Tillid, glæde og kærlighed

Festskrift i anledning af Dansk Bibel-Instituts 50-års-jubilæum
Forfatter
Ellen Lohdahl Pedersen, Carsten Elmelund Petersen og Børge Haahr Andersen (red.)
 • Bog

100,00 kr.
På lager - Leveringstid 1-3 hverdage

Fri fragt i Danmark

Fra køb over kr. 499,-

hurtig levering

Du modtager din pakke indenfor 1-3 hverdage

fast mængderabat

Ved køb fra 10 stk.

Dette festskrift indeholder 12 artikler skrevet af tidligere og nuværende ansatte og studerende på DBI. Artiklerne er skrevet med udgangspunkt i værdierne: Tillid til Bibelen, Glæde over evangeliet og Kærlighed til mennesker.

»Vilhelm Beck døde i 1901 efter at have været leder for Indre Mission og i sin nekrolog skrev den grundtvigske forfatter Morten Pontoppidan, at Becks instrument havde været en kraftig trompet, der kun havde få, men gode og gjaldende toner.

Disse ord randt mig i hu ved læsningen af denne jubilæumsbog. Gennem 50 år har Dansk Bibel Institut gjaldet i sin trompet, og der er altid kommet tydelige toner ud. For lutherske kristne har tonerne været gode. Troskab mod Bibelen som Guds ord har man holdt usvigeligt fast ved. Ikke mindre vigtigt har det været, at DBI også har villet formidle det bibelsk-lutherske kernebudskab om frelse af nåde ved tro.

Disse hjertesager præger også artiklerne i denne bog, som man derfor kan glæde sig til at læse. Til gengæld rammer Morten Pontoppidans lille kritik af Beck ikke denne bog, for i den er der ikke toner, men mange. Man bliver også klogere på Søren Kierkegaard, Etiopiens kirkeliv og sjælesorg ved at læse artiklerne af tidligere og nuværende ansatte og studerende på DBI. Alle artikler er skrevet, så enhver kan følge med.«

Kurt E. Larsen, professor ved Menighedsfakultetet

Bogens bidragsydere

 • Børge Haahr Andersen, Cand.theol. Har arbejdet som studentersekretær i KFS, som sognepræst i Emdrup kirke, som rektor på Dansk Bibel-Institut (2005-2022) og som daglig leder af Fjellhaug International University College – Copenhagen.
 • Uffe Kronborg, Cand.theol. Har arbejdet som præst i København, Nordnorge, Østjylland og er nu sognepræst ved Ansgars Kirken i Aalborg.
 • Lars Malmgaard Jensen, Masterstuderende i teologi og mission ved Fjellhaug International University College. Prædikant i Luthersk Mission, informationsmedarbejder ved Norea og bl.a. redaktør af TilLiv.dk
 • Christian Canu Højgaard, Cand.theol. og ph.d. Underviser i Gammel Testamente på Dansk Bibel-Institut og Fjellhaug International University College – Copenhagen. Præst i Slagelse valgmenighed.
 • Nicolai Techow, Cand.theol. og ph.d. Underviser i Ny Testamente på Dansk Bibel-Institut og Fjellhaug International University College – Copenhagen.
 • Per Munch, Cand.theol. Har arbejdet som landssekretær på Dansk Bibel-Institut, missionær i Kenya, undervisningskonsulent i Evangelisk Luthersk Mission og som sognepræst i Ny Kirke på Bornholm.
 • Henrik Nymann Eriksen, Cand.theol. Har arbejdet som informationssekretær og underviser på Dansk Bibel-Institut, generalsekretær i Kristeligt Forbund for studerende, højskoleforstander på Luthersk Missions højskole, og er nu rektor på Dansk Bibel-Institut og daglig leder af Fjellhaug International University College – Copenhagen.
 • Finn Aasebø Rønne, Dr. theol. og professor i kirkehistorie. Underviser i kirkehistorie på Dansk Bibel-Institut og Fjellhaug International University College – Copenhagen.
 • Kristian Mogensen, M.phil. Har arbejdet som missionær i Etiopien, missionsskoleleder og underviser i missiologi på Dansk Bibel-Institut og Fjellhaug International University College – Copenhagen.
 • Jakob V. Olsen, Cand.theol. og ph.d. Underviser i systematisk teologi på Dansk Bibel-Institut og Fjellhaug International University College – Copenhagen. Sognepræst i Emdrup kirke, København.
 • Louise Høgild Pedersen, Master i teologi og ph.d.-studerende i sjælesorg. Underviser i sjælesorg og latin på Dansk Bibel-Institut og Fjellhaug International University College – Copenhagen.
 • Ninna Vestergaard Braüner, Cand.pæd. Har arbejdet som folkeskolelærer og som lektor på læreruddannelsen i didaktik og pædagogik. Er nu timelærer i faget Børn, unge og kristen tro på Dansk Bibel-Institut og Fjellhaug International University College – Copenhagen.
Produktdetaljer
Varenummer 6914
Varetype Bog
Forfatter Ellen Lohdahl Pedersen, Carsten Elmelund Petersen og Børge Haahr Andersen (red.)
Indbinding Softcover med flapper
Udgave 1. udgave, 1. oplag
ISBN 978-87-87737-94-4
Udgivelsesår 2022
Sider 126
Størrelse 15,5 x 23 cm
Illustreret Nej
Forlag Kolon
Undertitel Festskrift i anledning af Dansk Bibel-Instituts 50-års-jubilæum