følg os på Facebook
Spot on - om Gud, os og verden

Spot on - om Gud, os og verden

Hjermind, Kim
Pris - 75,00 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Nedsat den 26. januar 2017 - før 149,95 kr.

Grundlæggende kristendom uden omsvøb

En maskulin bog om Gud, skrevet af en ingeniør.

Spot on - om Gud, os og verden - og vejen til den nye jord er en bog, der enkelt og lige på beskriver, hvem Gud er, og hvad der er hans plan for mennesker. Den viser, hvordan kristendommen er logisk og konsistent og forklarer den verden, vi ser i og omkring os.

Bogen er derfor oplagt til dig, der er nysgerrig på kristendommen - men også til dig, hvis tro trænger til et frisk pust og et nyt overblik.

Du kan også give bogen til din nabo eller nysgerrige ikke-troende ven som afsæt for en god snak.

Anbefalinger

»Spot on er en kortfattet og præcis præsentation af kristendommen. Velegnet for enhver, som ønsker at vide, hvad Bibelens budskab er på moderne dansk. Bogen er letlæst og fyldt med gode sprogbilleder og illustrationer, der gør det hele lettere at forstå.«
Henrik Nymann Eriksen, forstander på Luthersk Missions Højskole

»Direkte, enkel og alligevel uden nemme løsninger! Bogen dufter af en friskhed, der opstår, fordi Kim Hjermind har opdaget alt dette for kort tid siden. En maskulin bog om kristendom – for begge køn.«
Jens Ole Christensen, generalsekretær i Luthersk Mission

Kim Hjermind

(f. 1957) er uddannet ingeniør og E*MBA og har haft lederstillinger i danske afdelinger af to internationale koncerner. Siden 2004 har han drevet egen virksomhed inden for ledelsesrådgivning og software. De seneste 3 år har han samtidig hermed været deltidsansat som projektkonsulent i Nordvestkirken, Luthersk Mission.

Yderligere information

Varenummer 6297
Forfatter Hjermind, Kim
Stregkode 9788774257783
Indbinding KARTONBOG
ISBN 978-87-7425-778-3
Udgivelsesår 2014
Sider 116
Størrelse 17 x 18 cm
Illustreret Nej

Bedømmelser

Spot on
Bedømt af Finn (Indsendt den 28/04/14)
Forfatteren stod ordløs ved sin vens dødsleje, da han ønskede at give ham et frelsende ord før hans død. Dette fik ham til at læse kristen litteratur, hvor Guds ord som et kildevæld strømmede ham i møde.
Bogens ærinde er at forklare Bibelens ord om Guds frelsesbudskab - lige fra skabelsen til den nye jord - på en enkel og letfattelig måde. Forfatteren gør det ved hjælp af mange sproglige billeder og en del skemaer. Ærindet opnås på en fin måde. Enkelte gange, f.eks. ved talen om døden, mellemtiden og evigheden, spænder forfatteren buen til yderkanten af den bibelske åbenbaring med sine udlægninger.
Et pletskud i bogen er skildringen af Guds dilemma, at han på den ene side ikke tåler synd, og derfor må straffe mennesket, og at han på den anden side har et brændende ønske om at frelse mennesket. Dilemmaet fremstiller Jesus som tredjepart, som kommende udefra og dog Gud. Det fremstiller herligheden ved frelsen!
Bogen kan virke mangelfuld i afsnittet om "troen", hvor frelsens tilegnelse skildres. Her siges det gentagne gange, at det er ved troen og Bibelens ord, at frelsen tilegnes. Dette er sandt, men hvor er de øvrige nådemidler? Eller de øvrige fire B'er? Brødrene, altså fællesskabet, bønnen, brødet, dvs. nadveren. Disse tre B'er omtales yderst sparsomt. Badet, altså den kristne dåb, nævnes slet ikke. Underligt, når der tænkes på, at bogens baggrund er ønsket om et kort og klart budskab til en døende ven.
Bogens værdi skal ses i en kort og overskuelig oversigt over den bibelske åbenbaring fra først til sidst, fortalt i et letforståeligt hverdagssprog.