følg os på Facebook
Sandhed til Gudfrygtighed

Sandhed til Gudfrygtighed

Vær den første til at bedømme dette produkt

Pontoppidan, Erik Kun 4 på lager
Pris - 142,00 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Forklaring over »Luthers Lille Katekismus«.

En del af »Den store Lutherserie«

»Sandhed til Gudfrygtighed« er skrevet af biskop Erik Pontoppidan og udgivet i forbindelse med konfirmationens almindelige indførelse i Danmark og Norge i 1737.

Ifølge Den Store Danske Encyklopædi er det nok den bog af en dansk forfatter, der er trykt i flest eksemplarer. Samtidig er den en af de mest gennemautoriserede danske bøger. Den er udarbejdet efter kongelig befaling. Det teologiske indhold er godkendt af C.L. Leth, der var professor i dogmatik ved Københavns universitet. Og den er autoriseret til brug i både kirker og skoler af hele tre konger på rad i 1738, 1748 og 1768, nemlig af Christian VI, Frederik V og Christian VII.

Pontoppidans forklaring blev brugt i kristendomsundervisning i Danmark i hele 1700-tallet og i Norge også i hele det efterfølgende århundrede.

Bogen gengives her efter originaludgaven fra 1737 i en udgave med moderne typografi.

Anbefalinger:
Det er fabelagtigt. Den store Lutherserie kommer rundt om alle Luthers vigtigste tanker. Der er noget om dåb, tro, nadver, opstandelsen og mange andre emner.
Jeg har lært meget af Finn B. Andersen. Han har et helt utroligt kendskab til Luther. Han magter at oversætte Luther, så det bliver et forståeligt nudansk.
Det er en imponerende præstation at han ene mand kan udgive flere oversættelser af Luther, end alle andre i jubilæumsåret 2017 tilsammen.
Den store Lutherserie henviser hele vejen igennem til Weimarudgaven. Det er både en videnskabelig og formidlingsmæssig kraftpræstation vi er vidne til i Den store Lutherserie.
Flemming Kofod-Svendsen, tidligere minister, præst og forsker.

Vi er mange, der allerede kendte Finn B. Andersen som en stor Lutherkender (jeg vil vove pelsen og sige, at der næppe er nogen i Danmark i dag med et så indgående kendskab til Luthers skrifter). Men at det skulle resultere i denne kæmpeserie kom alligevel som en stor og glædelig overraskelse.
Den store Lutherserie rykker med et slag Danmark frem i forreste række, når det gælder omfanget af oversættelser af Luther. Igennem dette får vi adgang til skrifter, som vi før skulle have fat i gamle udgaver eller tyske og latinske originaler for at læse. Og i et godt og mundret dansk, som samtidig har bevaret Luthers saft og kraft. Tillykke!
Asger Chr. Højlund, Professor på Menighedsfakultet, teol.dr.

Yderligere information

Varenummer 6647
Forfatter Pontoppidan, Erik
Stregkode 9788743001799
Indbinding SOFTCOVER
ISBN 978-87-430-0179-9
Udgivelsesår 2018
Sider 213
Størrelse 13,5x21,5
Illustreret Nej

Bedømmelser

Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt

Vær den første til at bedømme dette produkt
Andre varer, som måske har din interesse