følg os på Facebook
Påvirk med respekt

Påvirk med respekt

Pedersen, Carsten Hjorth
Pris - 149,95 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Påvirk med respekt

af Carsten Hjorth Pedersen

Når vi har med andre mennesker at gøre, påvirker vi dem - og omvendt. Neutralitet er en umulighed. Men vi kan påvirke på både gode og dårlige måder. Det er derfor meget vigtigt at øve sig på at påvirke med respekt. Det gælder ikke mindst, når der er tale om religiøs påvirkning og på en særlig måde i forholdet mellem voksne og børn.

Carsten Hjorth Pedersen, mangeårig leder af Kristent Pædagogisk Institut, giver i denne bog værdifuld vejledning til forældre, pædagoger, lærere, klubledere og forkyndere, som i arbejde og fritid påvirker andre. Forfatteren giver hjælp til at finde en sund balance - en balance, som indebærer viljen til at konfrontere, men vel at mærke på en måde så man ikke svigter den anden enten ved at gå for tæt på eller ved at trække sig for langt tilbage.

Citat fra bogen

Jeg ønsker at gøre op med tanken om, at vi gør andre - børn, unge, tilhørere eller andre - en tjeneste ved ikke at ville dem noget. Først og fremmest fordi vi derved - uden selv at se det - bliver agenter for den grasserende relativisme, som i forvejen er alt for dominerende. Men også, at vi gør andre en tjeneste ved at ville dem noget, for det eksplicitte er altid enklere at forholde sig til end det implicitte. Og grundlæggende er det godt at møde mennesker, som ikke er ligeglade.

Anbefaling

»Det er den vigtigste, bedste og mest velskrevne bog om emnet, der er udkommet på dansk - nogensinde.«
Impuls

Uddrag af bogen

Læs et uddrag af bogen.Bogen er udgivet på LogosMedia i samarbejde med Credo.

Yderligere information

Varenummer 6595
Forfatter Pedersen, Carsten Hjorth
Stregkode 9788774258117
Indbinding SOFTCOVER MED FLAP
ISBN 978-87-7425-811-7
Udgivelsesår 2020
Sider 176
Størrelse 13,8 x 22 cm
Illustreret Nej

Bedømmelser

Respektfuld bog om sund og usund påvirkning
Bedømt af Dan K Månsson (Indsendt den 14/03/19)
Samtidig med en heftig debat om social kontrol i kølvandet på TV2-dokumentarserien ”Guds bedste børn” fra anden del af januar 2019 udkom Carsten Hjorth Pedersens bog ”Påvirk med respekt”. Bogen rammer lige ned i diskussionen af social kontrol.

Budskabet om respektfuld påvirkning er skrevet til forældre, pædagoger, lærere, klubledere og forkyndere. Forfatteren er leder af Kristent Pædagogisk Institut, som primært fokuserer på kristen formidling til børn. Det præger bogen, men budskabet gælder også i al relation mennesker imellem.

Bogens otte kapitler har en gennemgående model, en videreudfoldelse af modellen udviklet til afhandlingen Påvirkning med respekt – Skoleliv mellem intimisering og desertering (Gyldendal 2007). Modellen skitseres i kapitel 2 med påvirkningsmåderne intimisering, desertering, konfrontering og tilbagetrækning. De to første karakteriseres som svigt af medmennesket, mens de to sidste karakteriseres som respektfuld påvirkning, hvad enten det gælder børn eller voksne.

Hvert eneste kapitel uddyber de fire begreb og eksemplificerer dem konkret, hvilket gør bogen både livsnær og letlæselig. Hen ad vejen drøfter forfatteren sund og usund påvirkning gennem opdragelse, undervisning, forkyndelse og mediepåvirkning.

Gennem bogen tegnes et billede af den nødvendige påvirkning af børn, så de får hjælp til at navigere i livet (konfrontering), samtidig med at forfatteren har en tro på nødvendigheden af den voksnes tilbagetrækning, så barnet får lov til at finde sin vej. Samme dynamik gælder i forkyndelse og undervisning for voksne.

Carsten Hjorth Pedersen giver med denne bog et væsentligt bidrag til drøftelsen af social kontrol, hvor en tydelig skelnen mellem intimisering og konfrontering, desertering og tilbagetrækning vil gavne drøftelsen.

Det øger bogens læseværdighed, at dens forfatter ikke er blind for den intimisering, som finder sted i nogle kristne hjem, skole- og klubmiljøer. Carsten Hjorth Pedersen er ihærdigt optaget af at ivaretage barnet og fremme den gode relation mennesker imellem.

I småtingsafdelingen kan nævnes, at enkelte fagudtryk kan forstyrre den almindelige forælder, ligesom en del gentagelser af den gennemgående model nok kunne være sparet væk. Når det så er sagt, er bogen godt skrevet, en sober hjælp til respektfuld påvirkning og en kærkommen kommentar til en samtidig debat.
Andre varer, som måske har din interesse