følg os på Facebook
Kristen i grænselandet

Kristen i grænselandet

Jensen, Lars Malmgaard m.fl.
Pris - 149,95 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Kristen i grænselandet

Med Første Petersbrev som rejseguide skrevet af Anders Landkildehus, Lars Malmgaard Jensen, Chris Lindeskov Rasmussen og Kristoffer Hummelmose Enevoldsen.

På mange måder lever kristne i et grænseland, hvor nogle handlinger, tanker og mønstre er åbenlyst syndige, mens andre befinder sig i en gråzone, som det er blevet stædig sværere at navigere i.

Med udgangspunkt i Første Petersbrev har forfatterne set på den vejledning, som Peter gav de første kristne. En vejledning vi kan lære af, når vi som kristne skal navigere i grænselandets gråzoner.

»Med dyb teologisk indsigt og stor kulturel fornemmelse for samtiden guider bogens forfattere dig sikkert gennem kristne gråzoner, så du ikke farer vild eller bliver væk undervejs. Knivskarp bibeludlægning kobles med hverdagslivet på en måde, der skaber længsel efter at leve det kristne liv uden kompromis med tidsånden.«
Peter Rask, Frimenighedspræst i Kirken ved Søerne

Udgivet af LogosMedia.

Yderligere information

Varenummer 6882
Forfatter Jensen, Lars Malmgaard m.fl.
Stregkode 9788774258308
Indbinding SOFTCOVER MED FLAP
ISBN 978-87-7425-830-8
Udgivelsesår 2022
Sider 184
Størrelse 13 x 19 cm
Illustreret Nej

Bedømmelser

En rejseguide til grænselandet
Bedømt af Finn (Indsendt den 28/03/22)
Anmeldelse i impuls nr. 05-2022
Af missionær Finn Najbjerg, Vinderslev

En rejseguide til grænselandet
Skolefester, alkoholforbrug, onde regimer og skattebetaling er nogle af de aktuelle emner, som en ny bog belyser ud fra Peters Første Brev

Kristne lever i et grænseland mellem Guds rige og denne verden. Det kan være svært at navigere i landskabet, da der ikke er grænsepæle, men vi må i stedet følge Guds ord. Fire unge forfattere kommer med en rejseguide til grænselandet. Bogen ånder af ungdommelig friskhed, livslyst og gåpåmod. Det engagerer og formidler mod til læseren.
Modtagerne af apostlen Peters Første Brev stod i en situation, der minder om vores. Hvordan skulle kristne forholde sig til hverdagens fristelser og de vanskeligheder, de oplevede i mødet med den verden, som ikke vil Gud? Det er stadig aktuelt i dag og forfatterne til Kristen i grænselandet bruger brevet som vejleder.
Bogen er en tiltrængt og længe ventet nybesindelse på det, som tidligere blev kaldt mellemtingene. Her virker det fornyende med unge, som med Bibelen og troens blik ser på den omkringværende verden og alt, hvad der flyder ind i hjem og mennesker via medierne.
Italesætter vigtige emner
Emnerne, der behandles, er mange. Der nævnes skolefester, at holde færdselsloven, alkoholforbrug, at underordne sig myndighederne, onde regenter og regimer, dobbelt statsborgerskab, skattebetaling, porno, Netflix-film og førægteskabelig afholdenhed. En stor mundfuld, som enkelte gange bringer forfatterne ud til deres yderste grænse. Men stor tak, at emnerne itale-sættes.
Mod slutningen af bogen fremdrages Djævelens daglige våben som tvivl, manglende lyst til at efterfølge Gud og fristelsen til at glemme Guds ord i hverdagen. Ofte lærer vi, at vi må kende os selv, vores resurser og modstandere, inden vi begiver os ud i kampen. I Guds rige har vi brug for at kende Jesus!
Afsnittet om det kristne fællesskab er et godt vidnesbyrd om værdien af fællesskabet, men her kunne det ønskes, at der var en større sammenhæng til bogens emne. Her savnes præciseringen af, at det er i Ordet og sakramenterne, samt i fællesskabet vi støtter hinanden i kampen for at efterfølge Jesus. Det virker underforstået.
Bogen er ikke kun aktuel for unge, men lige så meget for ældre. Hverdagens fristelser er de samme, og de ældre har også brug for at forholde sig til tiden. Det er også en forudsætning for, at ældre kan være til hjælp for de unge. En stor tak til forfatterne for en rigtig god bog!
Bogen ånder af ungdommelig friskhed, livslyst og gåpåmod