følg os på Facebook

Venner for evigt børnehæfte: Mød Jakob og hans ven

Vær den første til at bedømme dette produkt

Bibeltimer
Pris - 24,95 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Sommerlejrbibeltimer - børnehæfte

Materialet Venskab for evigt – mød Jakob og hans ven består af 5 bibeltimer, hvor vi igennem Jakobs oplevelser får kendskab til Gud, Jesus og Bibelen i det hele taget.

Venskab for evigt – med Jesus - er et budskab til nutidens børn, juniorer, ungledere og ledere. Et budskab til alle lejrdeltagere, både dem, der er med for første gang, og dem, der har været på lejr i mange år. Et budskab, der aldrig bliver uaktuelt eller slidt. Et budskab, der kan og må gentages igen og igen.

Bibeltime 1: Venner, der mødes.

Bibeltime 2: Jakob får store ting at se sammen med sin ven.

Bibeltime 3: At være den største og første – og sidde tættest på sin ven.

Bibeltime 4: En ven, der kun tænker godt om andre – i stedet for ondt.

Bibeltime 5: Be' en bøn for din ven, Jakob!

Skulle der ikke være brug for 5 timer på jeres lejr, kan nogle af timerne slås sammen eller bruges til andagt, lejrgudstjenester m.m.


Et møde med Jesus og Jakob
Time 1: Materialet tager udgangspunkt i disciplen Jakobs møde og venskab med Jesus. Han var tæt på Jesus og var en af de tre, der var med i Jesu inderste skare. Før mødet med Jesus ernærede Jakob sig som fisker sammen med sin bror Johannes og sin far Zebedæus. Han sad og bødede garn i båden, da Jesus kaldte på ham, og han forlod straks båden og fulgte Jesus.

Time 2: Et venskab opstod – for evigt. Jakob blev en af Jesu nærmeste medarbejdere, som Jesus udvalgte til at være sammen med ham ved særlige lejligheder, fx ved forklarelsen på bjerget eller ved opvækkelsen af Jairus' datter.

Time 3: Jakob var glad for Jesus og ville ikke kun have pladserne ved siden af ham her på jorden – men også i al evighed. Han stillede derfor Jesus et dumt spørgsmål; om han måtte sidde ved siden af ham i himlen?.

Time 4: Venskab med Jesus kan holde til dumme spørgsmål og Jesus benyttede lejligheden til at undervise Jakob i, at det ikke gælder om at få de bedste pladser, men at tjene andre mennesker. Jesus gav Johannes og Jakob tilnavnet tordensønnerne, fordi de var meget lidenskabelige af natur. Fx foreslog de ved en lejlighed, at Jesus skulle bede Gud om at lade ild falde ned fra himlen over en landsby, der ikke ville tage imod et besøg af Jesus. Men sådan er Jesus ikke.

Time 5: I sidste time møder vi Jakob i Getsemane have, natten inden Jesu død. Jesus har taget ham med, fordi han har brug for hans forbøn. Men Jakob svigter Jesus og falder i søvn, men Jesus svigter ikke Jakob. Efter Jesu død, opstandelse og himmelfart gik Jakob ud i verden og fortalte om alt det, han havde set, hørt og oplevet sammen med Jesus. Jakob var fyldt af Jesus, og flere måtte høre om hans bedste ven – et venskab for evigt.


Om Jakob
Jakob blev martyr og halshugget med sværd for sin tros skyld af Herodes (Agrippa 1.), cirka år 44, altså ca. 10 år efter Jesu død og opstandelse (Faktaordbog til Bibelen, se ApG 12,2).

Yderligere information

Varenummer 6291
Forfatter Bibeltimer
Stregkode 9788756462563
Indbinding Nej
ISBN Nej
Udgivelsesår 2014
Sider 0
Størrelse Nej
Illustreret Nej

Bedømmelser

Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt

Vær den første til at bedømme dette produkt