følg os på Facebook
Luther stærke sager

Luther stærke sager

Højlund, Asger Chr. m.fl.
Pris - 100,00 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Nedsat pr. 31. januar 2019 - før 249,95 kr.

Luther stærke sager

10 Luther-tekster udvalgt og kommenteret af Asger Chr. Højlund, Jakob S. Højlund, Jesper Bacher, Henrik Nymann Eriksen, Peter Nord Hansen, Peter Olsen, Henrik Højlund, Finn B. Andersen, Martin Schwarz Lausten og Steen Skovsgaard.

Hvor skal du begynde, hvis du vil læse Luther?

Det giver 10 danske Luther-kendere dig et bud på her. De har hver især beskæftiget sig med Luther gennem mange år og har udvalgt en Luthertekst, som har betydet noget særligt for dem eller har haft en særlig betydning i kirkehistorien.

Introduktion sammen med Luther-teksten

De ti skribenter har skrevet en kort introduktion til teksten, hvor de fortæller om den historiske baggrund – og begrunder deres valg. Efter introduktionen kan du læse selve Luther-teksten.

Helt centrale skrifter

En spændende buket af tekster, som bringer nogle af Luthers helt centrale skrifter frem i lyset og peger på det, som også i sin tid forvandlede Luthers liv: at mennesket gøres retfærdigt over for Gud ikke i kraft af egne gerninger, men ved Guds nåde alene.

Uddrag af bogen

Læs et uddrag af bogen her.

Anbefaling

»Ved læsningen af bogen blev jeg slået af forundring over Luther-teksternes aktualitet for os i dag ... Bogen er en guldgrube for den, som ønsker at møde noget af bredden og dybden i Luthers skrifter.«
Indre Missions Tidende (Se hele anmeldelsen her)

Udgivet på Credo.

Yderligere information

Varenummer 6515
Forfatter Højlund, Asger Chr. m.fl.
Stregkode 9788772423760
Indbinding INDBUNDET
ISBN 978-87-7242-376-0
Udgivelsesår 2017
Sider 228
Størrelse 15,5 x 23,0 cm
Illustreret Nej

Bedømmelser

Anmeldelse i Indre Missions Tidende nr 19 - 2017
Bedømt af Finn (Indsendt den 15/05/17)
Af Finn Najbjerg

Forlagsgruppen Lohse markerer Lutheråret med en udgivelse, hvor ti personer med kendskab til Luthers skrifter har udvalgt nogle af deres favorittekster. Det er en utrolig stor gave til læsere, som ikke overskuer Luthers værker, at der her er samlet nogle kernetekster.
Ved læsningen af bogen er jeg blevet slået af forundring over Luther-teksternes aktualitet for os i dag. Teksterne taler knivskarpt om retfærdigheden og frelsen i Jesus. Med dybde forkyndes det, at frelsen ikke har hjemsted i denne verden, men alene i Guds evige forsæt og handlinger.
Hver Luthertekst rummer sine store dybder. Hans tale om den dobbelte retfærdighed vender op og ned på den menneskelige tankegang. Det er stærk læsning. Stærkt er det også at læse om Luthers tale om at varetage borgerlige tillidsposter, om ægteskabet og det daglige arbejde som en opfyldelse af Guds kald og opgave.
Det er værdifuldt, at Luthers teologiske testamente er med. Det giver os hans egne ord for, hvad der var kernen i hans forkyndelse. Bogen slutter med et gribende indblik i Luthers forståelse af den femte bøn i fadervor, set igennem biskopperne Skovsgaard og Monrads briller. Dette uden at dybden, aktualiteten og kraften i budskabet tabes.
Bogen er et stort fund for den, som ønsker at møde noget af bredden og dybden i Luthers skrifter, og som ikke magter at gå i gang med en meter bogreol. Bogen er kernestærke Luther-sager og bør nå en bred læserskare!
Andre varer, som måske har din interesse