følg os på Facebook
Kærligheden glæder sig ikke over uoverensstemmelse

Kærligheden glæder sig ikke over uoverensstemmelse

Vær den første til at bedømme dette produkt

Petersen, Carsten Elmelund
Pris - 0,00 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

OBS: Før du køber e-bogen, skal du huske at logge ind – eller oprette et log ind til lohse.dk. Så bliver filen gemt under dit log ind på »Mine sider«.

En kritisk rapport om juridisk kønsskifte og de samfundsmæssige og kirkelige konsekvenser


Download gratis som pdf-fil her.

Download gratis som e-bog her. (E-pub-fil, som du kan åbne via en e-bogslæser. Læs mere om e-bøger her.)

Lov om juridisk kønsskifte

Den 11. juni 2014 vedtog Folketinget en lov om juridisk kønsskifte, så alle danske borgere over 18 år, som oplever sig som hørende til det andet køn, efter ansøgning og seks måneders betænkningstid kan få tildelt et nyt personnummer. Loven trådte i kraft den 1. september 2014.

Manglende offentlig debat

Mens loven om registreret partnerskab og homoseksuelles rettigheder og vilkår i det danske samfund har været genstand for en omfattende politisk, folkelig og kirkelig debat gennem flere årtier inden vedtagelsen, blev denne lov om juridisk kønsskifte gennemført næsten uden offentlig debat og folkelig bevågenhed. Det samme gælder de kirkelige konsekvenser af den nye lovgivning, som blev behandlet ved biskoppernes møde i januar 2015.

Værdier på spil

Denne rapport vil arbejde med problematikken om juridisk kønsskifte og de bagvedliggende problemstillinger. Hvilket menneskesyn ligger bag, og hvilke værdier står på spil? Derudover vil rapporten forholde sig til de kirkelige konsekvenser og give et modspil til bispekollegiets betingelsesløse opbakning til den nye lov. Endelig vil rapporten komme med nogle indspil til kirkens møde med de mennesker, der har en problemfyldt kønsidentitet.

Sammenfatning

Du kan læse en sammenfatning af rapporten om juridisk kønsskifte som pdf-fil her.

Rapporten kan læses selvstændigt, og den kan læses i forlængelse af rapporten: Carsten Elmelund Petersen m.fl. Kærligheden glæder sig ikke over uretten! Til de danske biskopper vedrørende kirkelig velsignelse af homoseksuelle par, (Fredericia december 1996), side 1-82.

Yderligere information

Varenummer 50063
Forfatter Petersen, Carsten Elmelund
Stregkode Nej
Indbinding Nej
ISBN Nej
Udgivelsesår 2015
Sider 54
Størrelse Nej
Illustreret Nej

Bedømmelser

Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt

Vær den første til at bedømme dette produkt