følg os på Facebook
Gammel vin på nye sække

Gammel vin på nye sække

Vær den første til at bedømme dette produkt

Højlund, Henrik
Pris - 150,00 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Før 249,95 kr.

De gamle sandheder serveret i nye former. Prædikener på rim, prædikener som historier, prædikener som samtale mellem prædikant og menighed, mellem prædikant og Jesus, prædikener ud fra kendte danske kunstneres billeder.

Ikke »ny vin på gamle sække«, for den gamle smager bedst. Heller ikke »ny vin på nye sække«. Men gammel vin på nye sække for om muligt at genopdage den gamle vins skønne smag. For at det gamle kan blive nyt.

»Eddike, tidsler og gamle kjoler...

Dette overvejede pastor Henrik Højlund som en alternativ titel til sin anderledes prædikensamling. Lige så pilskæv som de alternative former, han nu og da anvender.

Leg og gudsfrygt

Han rimer sig igennem en hel prædiken. Billedmediterer ud fra Kurt Trampedachs og Maja Lisa Engelhardts værker. Digter en novelle. Samtaler med konfirmander. Samtaler med menigheden. Samtaler med en skoleleder i Bangladesh ud fra missionsbefalingen.

Samtaler med Kristus

Man bider meget mærke i formen. For den er virkelig så ny.
Men langt mest bider man mærke i Kristus. Man ser ham på ny.
Som bekendt er præster forskellige. Men vi oplever sjældent, at samme præst kan være så forskellig. Jeg har siddet i toget og småtudet over hans tolkning af Trampedachs billeder. Har glædet mig over en ny vinkel på en gammel tekst. Har skraldgrinet. Nogle gange tænker man »skøre skid«, andre gange, at »dette er ganske enkelt gudsbenådet«. Sommetider begge dele på én gang.
Henrik Højlund står usædvanlig meget midt i tiden og tør alligevel være på tværs af den. En usædvanlig forkynder, der på et vigtigt spørgsmål fra menigheden tør sige det vanskelige: »Det ved jeg ikke«. En klog mand, der ikke stoler på klogskab, men på Kristus.«

Rejsepræst og lektor Leif Andersen

Yderligere information

Varenummer 5319
Forfatter Højlund, Henrik
Stregkode 9788756458832
Indbinding GARNHÆFTET
ISBN Nej
Udgivelsesår 2006
Sider 168
Størrelse Nej
Illustreret Ja

Bedømmelser

Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt

Vær den første til at bedømme dette produkt