følg os på Facebook
Fra Christensen til Krarup

Fra Christensen til Krarup

Vær den første til at bedømme dette produkt

Larsen, Kurt E. Kun 3 på lager
Pris - 50,00 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Den synlige kirke, med dens former og ritualer er vigtige, men det samme gælder også det liv, der i samspil hermed har udformet sig i hjem, skole og frie kirkelige organisationer.
Bogens titel viser en ambition om at bygge bro mellem teologi og kirkeliv ved at skrive kirkehistorie som kirkelivshistorie, så læserne, herunder teologer og teologiske studenter, får øjnene op for rigdommen i det alsidige danske kirkeliv, og så de kirkeligt aktive forstår mere af baggrunden for holdningerne i dansk kirkeliv.

»Kurt E. Larsen lægger vægt på kirkelivet og ikke kun på de teologiske strømninger og ændringerne i folkekirken som institution. Det er i højere grad menighedens end teologernes kirke, der skildres, og vi får en fyldig beskrivelse af frie kirkelige organisationer, af missionsselskaber og af det diakonale arbejde, og frikirkerne får også flere ord med på vejen, end sædvanen er i dansk kirkehistorie. Som menighedsrådsmedlem er det spændende at følge de skiftende aktører og de skiftende rollefordelinger mellem de valgte medlemmer og de aktive i de frivillige organisationer.
Der kommer nuancer frem, blandt andet i skildringen af bevægelserne på folkekirkens højrefløj, der var nye for mig, som har haft min gang andre steder, og indflydelsen udefra bliver meget tydelig.
Jeg er ikke enig i alle vurderinger og synspunkter, men kan bestemt anbefale bogen både til menighedsrådsmedlemmer og andre, der gerne vil blive klogere på folkekirken og dens forhold og på kirkelivet i Danmark gennem de sidste 100 år.«
Inge Lise Pedersen
Formand for Landsforeningen af Menighedsråd


»Samtidshistorie er en vanskelig disciplin, fordi historikeren skriver om en tid, han selv er en del af. Ikke desto mindre er det lykkedes for Kurt Larsen at give en saglig og objektiv fremstilling af det 20. århundredes kirkehistorie. Bogen er bygget op over en række tematiske linier, der vidner om stort overblik og et sikkert greb om det historiske stof. Samtidig indeholder bogen en imponerende detaljerigdom, som er en guldgrube for den, der søger viden om personer og kirkelige bevægelser. Jeg glæder mig over denne første samlede fremstilling af det 20. århundredes kirkehistorie, der også har plads til en fremstilling af en lang række bevægelser inden for det frivillige kirkelige arbejde.«
Karsten Nissen
Biskop, Viborg Stift

Yderligere information

Varenummer 5457
Forfatter Larsen, Kurt E.
Stregkode 9788787737609
Indbinding GARNHÆFTET MED FLAP
ISBN 978-87-87737-60-9
Udgivelsesår 2007
Sider 384
Størrelse 15,5 x 23 cm
Illustreret Ja

Bedømmelser

Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt

Vær den første til at bedømme dette produkt