følg os på Facebook
På kanten af Paradis

På kanten af Paradis

de Lange, Martin
Pris - 100,00 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Nedsat 8. januar 2021 - før 199,95 kr.

På kanten af Paradis

Kristen i Tyrkiet med livet som indsats

Tyrkiet var i mange århundreder et kristent kerneområde. I dag bor der mere end 79 millioner mennesker i landet, men kun lidt under en halv procent af befolkningen er kristne, mens 99 % er muslimer.

Officielt er Tyrkiet en sekulær stat med religionsfrihed. Men i praksis forholder det sig anderledes. Det er ikke muligt eller tilladt at drive åbenlys kristen mission, og det kan koste dyrt at være kristen.

Det erfarer Martin de Lange og hans familie, da de bryder op fra hjemlandet Sydafrika og slår sig ned i Tyrkiet. De ønsker i det skjulte at være med til at sprede evangeliet og plante nye kristne menigheder i det vidtstrakte land.

Opgaven er overvældende, og de er indimellem på nippet til at bukke under for presset fra såvel myndigheder som deres egne høje forventninger. Men Gud går med dem, og hans rige vokser på trods af alle ydre forhindringer.

Et vidnesbyrd – og et kald – fra et enormt, men ofte overset missionsområde.

Anmeldelser

»Der burde være en advarselstrekant på forsiden. For at være missionær på den måde er farligt og ikke for sarte sjæle.«
Kristeligt Dagblad - seks stjerner

»En af bogens store styrker er den ligefremhed, de Lange taler med også om udfordringerne.«
Til Tro - fem stjerner

»Som læser bliver man grebet af beretningen, trosmodet og kærligheden til det tyrkiske folk«
Udfordringen

Uddrag af bogen

Læs et uddrag af bogen her

Udgivet på LogosMedia.

Yderligere information

Varenummer 6557
Forfatter de Lange, Martin
Stregkode 9788774258063
Indbinding SOFTCOVER
ISBN 978-87-7425-806-3
Udgivelsesår 2018
Sider 208
Størrelse 14 x 22 cm
Illustreret Nej

Bedømmelser

Mission under svære vilkår
Bedømt af Finn (Indsendt den 05/07/18)
Af Finn Najbjerg
Boganmeldelse i Indre Missions Tidende. IMPULS nr.13/2018

I en velskrevet bog fortæller Martin de Lange om mission i Tyrkiet

"Se, jeg sender jer ud som får blandt ulve." Med disse ord udsendte Jesus sine disciple. Ordene får i denne bog et andet indhold end i fredelige Danmark. Et sydafrikansk ægtepar får kaldet til at rejse til det muslimske Tyrkiet og forkynde evangeliet. Deres missionsfelt bliver området vest for floderne Eufrat og Tigris ved kanten af det sted, som angives som stedet for Edens Have.
Her var engang evangeliets sejrsgang med Paulus' missionsrejser. Nu er Tyrkiet, selv om den kaldes en demokratisk sekulær stat, et muslimsk område, hvor evangeliet ikke er ønsket. Her led tre af forfatterens missionærkollegaer martyrdøden i 2007.
Fængslende læsning
Bogen er meget velskrevet og fængslende læsning om missionsaktiviteter i et land, hvor faren for politivold, myndigheder og udvisning dagligt hænger over hovedet. Et enkelt eksempel kan illustrere det:
"Pludselig afbrød en voldsom banken på døren vores tilbedelse. Vi nåede kun lige at tilkaste hinanden nogle overraskede og bekymrede blikke, så blev døren sparket op, og politifolk kom myldrende ind. På få sekunder var alt kaos. Vores venner sprang skrækslagne op og forsøgte at undslippe. Store mænd i blå uniformer gik rundt og råbte op og greb fat i folk, pressede dem op mod væggene og gav dem håndjern på" (side 108).
Missionærfamiliens trængsler
Forfatterens evne til at skildre dagliglivet er forbavsende, både når det gælder vanskelighederne i missionen, konflikterne i forhold til at leve med fremmede kulturer, missionærfamiliens trængsler og konflikter i forhold til samarbejdspartnere og baglandet i Sydafrika. Forfatterens tanker, frustrationer og følelser er en naturlig del af bogens skildringer.
Kaldsbevistheden og visheden om, at Gud leder i dagliglivets situationer, er familiens og missionens bærende kraft. Læsningen sætter mange tanker i gang, og På kanten af Paradis kan være til inspiration for alle, der hører missionsbefalingens kald til at efterfølge Jesus i hverdag, liv og tjeneste.
På en skala vil bogen placere sig i den øverste ende, og den fortjener et stor læserskare. God læselyst!

Andre varer, som måske har din interesse