følg os på Facebook
Alle skifter - med rutebilen på livsrejse

Alle skifter - med rutebilen på livsrejse

Kristensen, Thomas
Pris - 249,95 kr
Føj til ønskeseddel

Detaljer

Alle skifter

med rutebilen på livsrejse

Thomas Kristensen har været præst i Herning, Nørre Snede og Hvide Sande. Men sin opvækst og tidlige ungdom havde han omkring strækningen Nørre Nebel - Tarm - Skjern, hvor rutebilen var et vigtigt bindeled og vejen ud i verden og livet.

Med udgangspunkt i rutebilens rute og stoppesteder fortæller Thomas Kristensen om mennesker, han har mødt på sin livsrejse, om tidernes skiften gennem syv årtier, om barndom, ungdomstid, voksenliv og tiden som pensionist - og den sidste rejse, evighedsrejsen, der allerede er begyndt.

Mange vil i denne skildring kunne spejle deres egen livsrute med dens afgørende skift undervejs.

Bogen er illustreret med forfatterens fotos fra nutidens busrute fra Nørre Nebel over Tarm til Skjern.

Uddrag af bogen

Læs et uddrag af bogen.

Udgivet på Lohse.

Yderligere information

Varenummer 6594
Forfatter Kristensen, Thomas
Stregkode 9788756463911
Indbinding INDBUNDET
ISBN 978-87-564-6391-1
Udgivelsesår 2019
Sider 240
Størrelse 15,5 x 20,5 cm
Illustreret Nej

Bedømmelser

En bog der giver et godt møde med pulsslaget i et vestjysk landsogn.
Bedømt af Finn (Indsendt den 11/03/19)
Af Finn Najbjerg, Vinderslev.
Anmeldelsen er bragt i IMT IMpuls nr. 6 – 2019

I Alle skifter – med rutebilen på livsrejse træder Thomas Kristensens barndomsfascination af rutebilen tydeligt frem. Den var områdets livsnerve, og med sit netværk var den forbindelsen ud til den store, eventyrlige og ukendte verden. Med udsyn fra barndommens rutebil skildres forældre, naboer, byens og omegnens folk. Altid i en positiv erindring, der ikke idealiserer eller udelukker negative sider.

Bogen giver et meget godt møde med pulsslaget i et vestjysk landsogn i sidste halvdel af 1900-tallet, som kan være til gensynsglæde for den, der har oplevet tiden. For den yngre generation kan bogen give en god forståelse for livet, som det udfoldede sig, da far eller farfar var ung.

Forfatteren formår at træde tilbage og fortælle med barndommens blik, tanker og følelser – og flere gange med datidens sprogbrug. Det giver læseren et indblik i hverdagslivet og i begivenheder, som forfatteren har oplevet. Thomas Kristensen skildrer barndommen, hvor troen på Gud og hans nærvær i hjem, kirke og missionshus er en ureflekteret selvfølgelighed. Og så var der nogle, som ikke kendte kirke og missionshusvejen. Det var barndommens selvfølgelighed! Ægteskabets samliv, gensidige glæde, respekt for hinanden og intimitet skildres på en meget fin og respektfuld måde.

Alle skifter! Bogen fokuserer på livsvejens mange skift – fra studietidens ungkarleliv til ægteskabet og familielivet. Ved skiftet til præstelivets livsgerning forsvinder der noget af bogens nærhed, og beretningerne fra de følgende årtier får mere karakter af tidsanalyse. Her kunne der godt være givet mere plads til de daglige gøremål, som hører til præstens, teologiens og kirkens verden.

I bogen trækkes mange paralleller til Vilhelm Birkedals selvbiografiske sang: "Jeg så ham som barn". Genklangene fra sangen er berigende. I de sidste kapitler nærmer vi os stoppestedet med det store skift. Forfatteren skriver: "Busrejsen og livsrejsen kan vi vælge at stå af. Evighedsrejsen omslutter tiden både før dens tilblivelse og efter dens ophør. Tiden er blot som et sekund svøbt i evighedsrejsen. Her kan vi ikke stå af."

Forfatterens hjertevarme fortællemåde går som en god grundtone fra først til sidst. En god bog at sætte sig med i en hyggekrog, når dagens travlhed er til ende.
Andre varer, som måske har din interesse