følg os på Facebook

Detaljer

Nedsat den 29. januar 2016 - Før 249,95 kr.

Chefbøddel for Pol Pot

Historien om kammerat Duch og De Røde Khmerer.

Hvordan kan gode mennesker bliver onde? Og er der grænser for tilgivelse?

Ansvarlig for mordene på 20.000 mennesker

Mellem 1975 og 1979 led Cambodja under en af de blodigste revolutioner i moderne historie. Omtrent 2 millioner mennesker blev dræbt. Som Chef i De Røde Khmerers hemmelige politi var kammerat Duch direkte ansvarlig for mordene på mere end 20.000 af dem. 20 år senere var ikke ét eneste medlem af De Røde Khmerer blevet stillet til ansvar for deres handlinger, og kammerat Duch var forsvundet. Fotografen Nic Dunlop blev besat af tanken om at finde Duch og kaste lys over en hemmelig og brutal verden, der var blevet hermetisk lukket for fremmede. Og pludselig – ved et rent tilfælde – stod han ansigt til ansigt med ham …

Omvendelse til kristendommen

I denne bog beskriver Nic Dunlop sin bemærkelsesværdige rejse ind i Cambodjas mørke, lidende hjerte i en søgen efter at afdække den inderste gåde – at finde frem til en forståelse af, hvordan (snarere end hvorfor) gode mennesker bliver onde. Og så rejser han – i forlængelse af Duchs omvendelse til kristendommen – spørgsmålet, om der er grænser for tilgivelse. Det er sindsoprivende og tankevækkende læsning.

»Jeg er virkelig glad og stolt over, at LM har sendt denne bog ud, og den er meget væsentlig for forståelsen af den forfærdelige tid, Cambodja har været igennem.«
Axel Rye Clausen, LM-missionær i Cambodja

Om forfatteren

Nic Dunlop blev født i Irland i 1969 og bor i dag i Bangkok.
I 1999 modtog han en pris i International Journalistik fra Johns Hopkins University på baggrund af hans afsløring af chefen for De Røde Khmerers hemmelige politi, kammerat Duch.

Udgivet på LogosMedia i samarbejde med Fokal

Yderligere information

Varenummer 6193
Forfatter Dunlop, Nic
Stregkode 9788774257646
Indbinding SOFTCOVER
ISBN 978-87-7425-764-6
Udgivelsesår 2012
Sider 352
Størrelse 14 x 20,7 cm
Illustreret Nej

Bedømmelser

Anmeldelse i Indre Missions Tidende
Bedømt af Finn Najbjerg (Indsendt den 19/06/13)
Dokumentarisk skildring fra Cambodja
Af Finn Najbjerg
Boganmeldelse

Et af vor tids største folkemord fandt sted i Cambodja i årene 1975 til 1979 under de røde Khmerers terrorregime med Pol Pot som leder. I omegnen af to millioner mennesker blev brutalt dræbt. Den irske fotograf og journalist Nic Dunlop har med et omfattende researcharbejde fulgt i sporene på de røde Khmerers ugerninger og skrevet en dokumentarbog om deres brutalitet, forhørsmetoder, drabsmetoder og den koldblodighed, hvormed de "rensede" folket. Hans research angår særligt Pol Pots chefbøddel kammerat Duch, som i udryddelseslejren S-21 var ansvarlig for ca. 20.000 henrettelser.
Bogen gengiver et utal af interviews med folk, som giver deres brik til et billede af Duchs person og hans virke før, under og efter hans ledelse af S-21. I bogens sidste kapitler fortælles, hvordan Duch efterfølgende mødte kristentroen og bekendte sig som en levende kristen med kaldsbrev til at være lægmandspræst.
Forfatteren prøver på en objektiv måde at vurdere omvendelsens ægthed - om det er Duchs forsøg på at forlige sig med sin fortid og få et hurtigt nådestilsagn i kristentroen, der har været bevæggrunden, eller det er en ægte omvendelse og en ægte bøn om tilgivelse for de mange ugerninger.
Forfatteren selv har ikke nogen aktiv kirkelig baggrund, og bogens ærinde er derfor ikke at formidle kristentroen, men i stedet dokumentarisk at skildre et terrorregime og en bøddel.
Bogen er en perle for den, som ønsker oplysninger om Cambodjas eller Fjernøstens krige og konflikter eller ønsker en forståelse af Cambodjas nutidige situation.
Andre varer, som måske har din interesse